O nas / Receptury
Obraz

Lista składników

Składnik INCIJak działa?Wpływ na skórę i środowiskoCiekawostka
ADANSONIA DIGITATA SEED OILGłęboko penetruje skórę, mocno nawilża i wygładza.Naturalny olej otrzymywany
z ziaren afrykańskiego baobabu. Przeznaczony jest szczególnie do pielęgnacji cery suchej, zniszczonej.Surowiec z certyfikatem Ecocert. Posiada więcej witaminy C, niż pomarańcze.
ALKYL POLYGLUCOSIDEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.Niejonoy środek powierzchniowo czynny. Łatwo biodegradowalna, nietoksyczna substancja pozyskiwana z naturalnych, odnawialnych surowców. Łagodna dla skóry.Składnik detergentów YOPE.
ALLANTOINRegeneruje i koi, działa nawilżająco.Na potrzeby przemysłu otrzymywana syntetycznie, ale występuje także w naturze - w korzeniach żywokostu lekarskiego, roślin motylkowych (należą do nich m. in. soja i fasola), a także w miodunce plamistej i kasztanowcu. Wytwarzanie alantoiny zachodzi w tych roślinach przy udziale bakterii brodawkowych. 
Znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. 
ALOE BARBADENSIS LEAF JUICEDziała kojąco przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia. Nawilża.Otrzymywany z miąższu. Szczególnie jest zalecany osobom o cerze suchej i wrażliwej. 
AMMONIUM LAURYL SULFATEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.Anionowy środek powierzchniowo czynny. W pełni biodegradowalna substancja pochodzenia roślinnego.Posiada certyfikat Ecocert COSMOS.
ANADENANTHERA COLUBRINA BARK EXTRACTNawilża i odmładza.Naturalny wyciąg z kory drzewa Anadenanthera colubrina. Nie podrażnia. 
AQUARozpuszczalnik, nośnik substancji aktywnych. Substancja bazowa.Spełnia rygorystyczne wymagania dotyczące właściwości fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych. Skóra potrzebuje wody, aby zachować równowagę wodno-lipidową. Dzięki nawodnieniu cera jest pełna blasku, elastyczna, wygląda zdrowo.Woda bierze udział praktycznie we wszystkich procesach fizjologicznych zachodzących w skórze. W poszczególnych jej warstwach zawartość wody waha się od 15 do 70%. W skórze właściwej: 70-80%. W naskórku w głębokich warstwach: zawartość jest największa i maleje ona w miarę przesuwania się komórek ku powierzchni.
ARGANIA SPINOSA KERNEL OILOdżywia, nawilża i poprawia elastyczność skóry.Naturalny olej uzyskiwany
z orzechów drzewa arganowego. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych w tym kwasów omega 6 i naturalne związanych izoflawonów. Ponadto zawiera wysoki poziom naturalnych tokoferoli (wit E) i prawie 100 innych związków czynnych.Organiczny, czysty, bez dodatków, tłoczny na zimno, nierafinowany, bez zapachu (deodoryzowany).Posiada certyfikat Ecocert.Do wytłoczenia 1 kg oleju metodą tłoczenia na zimno potrzeba 30 kg orzechów.
ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTERNawilża, koi, ujędrnia.Naturalne masło pozyskiwane
w wyniku tłoczenia 
na zimno nasion owoców dziko rosnącej amazońskiej palmy Astrocaryum Murumuru. Bogate źródło witamin antyoksydacyjnych A i C oraz kwasów z grupy omega 3 i 6. Bogate w kwas laurynowy i dlatego polecane jest do pielęgnacji skóry trądzikowej, skłonnej do wyprysków oraz problemach skórnych jak egzema, czy łuszczyca.Nazywane roślinnym silikonem.
AVENA SATIVA KERNEL EXTRACTOdżywia, chroni, ułatwia rozczesywanie.Naturalny, organiczny ekstrakt z ziaren owsa. Nie powoduje podrażnień. Bezpieczny nawet dla bardzo wrażliwej skóry. 
BEHENTRIMONIUM CHLORIDEOdżywia, poprawia kondycję włosów i ułatwia ich rozczesywanie.Substancja pochodzenia roślinnego. Bezpieczna dla skóry i środowiska.Składnik wszystkich odżywek do włosów YOPE.
BENZISOTHIAZOLINONEKonserwant, zapewnia trwałość i bezpieczeństwo środków czystości.Biodegradowalny składnik syntetyczny. Bezpieczny dla skóry 
w dopuszczalnym (niskim) stężeniu.Stosowany tylko w detergentach YOPE.
BOSWELLIA CARTERII RESIN EXTRACTUjędrnia, domyka rozszerzone naczynia krwionośne, działa przeciwzapalnie.Naturalny ekstrakt z kadzidłowca. Nie podrażnia skóry. 
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTERNawilża, regeneruje, zapobiega pierzchnięciu i pękaniu skóry.Naturalne, organiczne masło shea (inaczej masło karite) wytwarzane z orzechów afrykańskiego drzewa, masłosza Parka. Nie powoduje alergii, bezpieczne nawet dla skóry bardzo wrażliwej.Surowiec organiczny, posiada certyfikat Ecocert.Zawiera w swoim składzie kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, D, E i F, a także lateks. Ma postać dość twardej masy, która staje się płynna pod wpływem temperatury ciała.
C12-15 PARETH-12SolubilizatorBiodegradowalny składnik syntetyczny. Bezpieczny dla skóry. 
CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, GLYCINE SOJA OIL, TOCOPHEROLKoi i łagodzi podrażnienia.Oleisty wyciąg z płatków nagietka, otrzymuje się macerując płatki nagietka w oleju sojowym w niskiej temperaturze aby wydobyć z płatków biologicznie aktywne składniki rozpuszczalne w tłuszczach. Idealny dla skóry wrażliwej. ma silne działanie gojące i regenerujące (karoteny, flawonoidy). Nadaje się do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń. 
CAMELLIA JAPONICA SEED OILNawilża, spowalnia proces starzenia.Naturalny olej otrzymywany 
z ziaren kamelii japońskiej. Dla każdego typu skóry, szczególnie dojrzałej. 
CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACTRegeneruje, odmładza, łagodzi podrażnienia.Naturalny ekstrakt 
z liści zielonej herbaty. Cenne własności liści zielonej herbaty, wynikają głównie z wysokiej zawartości polifenoli. 
CASSIA HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDEPoprawia kondycję włosów i ułatwia ich rozczesywanie na mokro i na sucho.Bezpieczna dla środowiska substancja naturalna pozyskiwana ze zbieranych w Indiach nasion kasja. Nie powoduje podrażnień.Zgłoszony 
do opatentowania. Składnik szamponu i odżywki do włosów suchych YOPE.
CAULERPA LENTILLIFERA EXTRACTNawilża i wygładza.Naturalny ekstrakt 
z glonów zwanych zielonym kawiorem. Odpowiedni nawet dla skóry wrażliwej. 
CETEARYL ALCOHOLStabilizuje emulsję i nadaje jej odpowiednią konsystencję.W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co zmiękcza i wygładza skórę i włosy. 
CETYL BETAINEŁagodny składnik myjąc, wspomaga tworzenie się piany.Łatwo biodegradowalny składnik naturalny. Nie powoduje podrażnień.Składnik m.in. mydeł w płynie YOPE.
CINNAMOMUM ZEYANICUM BARK EXTRACTUjędrnia, rozgrzewa.Naturalny ekstrakt 
z kory cynamonowej. Dzięki właściwościom rozgrzewającym, poprawia napięcie i elastyczność skóry oraz usprawnia przepływ krwi. 
CITRIC ACIDReguluje pH kosmetyków. W detergentach wpomaga usuwanie osadów z kawy i herbaty,Naturalny kwas cytrynowy.Składnik jakości spożywczej.
CITRUSAURANTIFOLIA EXTRACTOczyszcza, złuszcza, reguluje wydzielanie sebum.Naturalny ekstrakt z limonki. W dużym stężeniu może podrażniać wrażliwą skórę. 
COCAMIDOPROPYL BETAINEAmfoteryczny, łagodny składnik myjąc, wspomaga tworzenie się piany.Łatwo biodegradowalny składnik pozyskiwany 
z olejów roślinnych 
np. kokosowego.Łagodzi działanie silnych detergentów. Zaopiniowany jako bezpieczny przez CIR oraz w ramach europejskiego projektu HERA (Human and Enviromental Risk Assessment) czuwającego nad bezpieczeństwem wyrobów chemii gospodarczej.Składnik m.in. mydeł w płynie, żeli pod prysznic i płynów do mycia naczyń YOPE.
COCO-GLUCOSIDEDelikatna substancja myjąca, zmiękcza skórę, wspomaga tworzenie się piany.Łatwo biodegradowalny składnik otrzymywany z oleju kokosowego i cukrów, nie kumuluje się w środowisku. Nie powoduje podrażnień.Zaakceptowany przez Ecocert COSMOS. Znajdziesz go m.in. w mydłach w płynie i szamponie do włosów tłustych YOPE.
COCOS NUCIFERA OILNawilża, odżywia.Naturalny olej kokosowy otrzymywany 
w procesie tłoczenia 
na zimno miąższu świeżych orzechów palmy kokosowej. Odpowiedni dla każdego typu skóry, z wyjątkiem trądzikowej.Ma postać ciekłą w temperaturze powyżej 25 st. C, zaś w temperaturze pokojowej przypomina lekkie, miękkie masło. Surowiec organiczny, posiada certyfikat Ecocert.
CYMBOPOGON FLEXUOSUS HERB EXTRACTOdświeża, reguluje wydzialanie sebum.Naturalny ekstrakt z trawy cytrusowej. Bezpieczny dla skóry. 
DECYL GLUCOSIDEŁagodny składnik myjący.Łatwo biodegradowalny składnik naturalny pozyskiwany z kukurydzy, oleju palmowego lub orzechów kokosowych. Łagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień.Zaakceptowany przez Ecocert i BDIH 
do stosowania 
w kosmetykach naturalnych 
i organicznych. Stosowany nawet
w preparatach dla dzieci.Jeden ze składników tworzących unikatową formułę TGA mydeł w płynie YOPE. Dodajemy go także do naszych detergentów.
DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATEŁagodny składnik myjący.Biodegradowalny składnik pozyskiwany z oleju kokosowego. Nie powoduje podrażnień. Odpowiedni nawet dla skóry wrażliwej. 
EUGENIA CARYOPHYLLUS (CLOVE BUD) OILDziała przeciwbakteryjnie, nadaje zapach.Naturalny olejek eteryczny otrzymywany
z pączków kwiatowych goździkowca. U osób uczulonych, może powodować reakcję alergiczną na skórze.Ma działanie repelencyjne na komary - odstrasza komary. Neutralizuje nieprzyjemne zapachy.
FICUS CARICA FRUIT EXTRACTAntyoksydant, nawilża, odmładza.Naturalny ekstrakt 
z owoców figowca. Dla każdego typu cery.Dzięki witaminie C stymuluje syntezę kolagenu i działa przeciwzmarszczkowo. 
GLYCERINGłęboko nawilża, wygładza i uelastycznia powierzchnię skóry oraz przenika do głębszych warstw naskórka.Łatwo biodegradowalny składnik pochodzenia roślinnego. Nie podrażnia skóry.Jakość dodawanej przez nas gliceryny jest zgodna z Farmakopeą Europejską (kodeks apteczny).Składnik wszystkich kosmetyków YOPE.
GLYCERIN, CITRUS AURANTIFOLIA FRUIT EXTRACT, PERSEA GRATISSIMA FRUIT EXTRACT, FICUS CARICA FRUIT EXTRACT, TRIGONELLA FOENUM -GRAECUM SEED EXTRACTOdżywia, nawilża, zmiękcza, koi.Kompleks naturalnych ekstraktów z limonki, awokado, kozieradki, figi i melona. Nie powoduje podrażnień. 
GLYCERYL CAPRYLATE/CAPRATEOdżywia, poprawia kondycję włosów, tworzy pianę.Całkowicie biodegradowalny składnik naturalny pozyskiwany z węgla odnawialnego. Nie podrażnia nawet wrażliwej skóry.Posiada certyfikat Ecocert COSMOS.Znajdziesz go w szamponie do włosów normalnych YOPE.
GLYCERYL OLEATEZmiękcza i nawilża skórę.Łatwo biodegradowalny składnik pochodzenia roślinnego, nie kumuluje się w środowisku. Nie powoduje podrażnień.Zaakceptowany przez Ecocert i BDIH 
do stosowania 
w kosmetykach naturalnych 
i organicznych. Składnik m.in. mydeł w płynie YOPE
GLYCERYL STEARATEEmulgatorEster kwasu stearynowego i gliceryny. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co zmiękcza i wygładza skórę i włosy. 
GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDEWzmacnia włosy 
i ułatwia ich rozczesywanie.Biodegradowalny, łagodny. 
HONEY EXTRACTOdżywia, nawilża, regeneruje i koi.Naturalny ekstrakt pozyskiwany 
z miodu. U osób uczulonych, może powodować reakcję alergiczną na skórze. 
HYDROLYZED VEGETABLE PROTEINNaprawia, wzmacnia 
i chroni włosy.W pełni biodegradowalny, naturalny składnik pochodzenia roślinnego. Produkowany bez GMO. Nie powoduje podrażnień.Posiada certyfikat Halal. Stosowany w kosmetykach z certyfikatem COSMOS i NATURE. Może być brany pod uwagę przy certyfikacji EU Ecolabel i Nordic Swan.Składnik szamponu i odżywki dla włosów suchych YOPE.
HYPERICUM PERFORATUM FLOWER EXTRACTWspomaga regenerację naskórka, działa przeciwstarzeniowo, bakteriobójczo i ściągająco.Naturalny ekstrakt 
z kwiatów dziurawca. Zawarta w dziurawcu hyperycyna może uwrażliwiać skórę na promieniowanie UV. 
ISONONYL ISONONANOATENawilża. Poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyków.Substancja syntetyczna.Emolient suchy, pozostawia na skórze uczucie jedwabistości i miękkości. 
ISOPROPYL ALCOHOLRozpuszczalnik.Składnik syntetyczny. Łagodny dla skóry. 
LACTIC ACIDNawilża, reguluje pH kosmetyku.Łatwo biodegradowany składnik pochodzący z cukrów roślinnych np. z kukurydzy. Bezpieczny dla skóry.To m.in. jeden ze składników naturalnego czynnika nawilżającego skóry tzw. NMF.Substancja mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek).
LAURYL GLUCOSIDEŁagodny składnik myjący.Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Biodegradowalna, pozyskiwana z naturalnych kokosowych kwasów tłuszczowych. Bardzo dobrze tolerowana nawet przez skórę wrażliwą.Składnik zgodny z ekologicznymi normami, zaaprobowany przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych.
LAURYL LACTYL LACTATENawilża, wygładza włosy i ułatwia ich rozczesywanie.Składnik naturalny. Bezpieczny dla skóry i środowiska.Naturalny zamiennik silikonu. Stosowany w szamponach YOPE.
MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OILRegeneruje, chroni, nawilża i odżywia.Naturalny olej otrzymywany z orzechów drzewa macadamia. Odpowiedni dla wszystkich typów skóry ale w szczególności polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze. 
MAGNESIUM CHLORIDE, POTASSIUM CHLORIDE, ALUMINIUM CHLORIDE, ZINC CHLORIDE, COPPER SULFATE, MANGANESE CHLORIDE, SODIUM CHLORIDE, LYSINENawilża, odmładza, chroni przed wolnymi rodnikami.Naturalny kompleks minerałów. Bezpieczny dla skóry. 
MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACTKoi i łagodzi podrażnienia.Naturalny ekstrakt otrzymywany
z liści mięty pieprzowej. Odświeża i zapewnia przyjemne uczucie orzeźwienia.Posiada certyfikat Ecocert.
METHYLGLYCINEDIACETIC ACIDZapobiega osadzaniu się kamienia, wspomaga usuwanie osadów z naczyń.Łatwo biodegradowalny składnik półsyntetyczny. Bezpieczny dla skóry.Spełnia kryteria oznakowania ekologicznego UE.
METHYLISOTHIAZOLINONEKonserwant, zapewnia trwałość i bezpieczeństwo środków czystości.Biodegradowalny składnik syntetyczny. Bezpieczny dla skóry 
w dopuszczalnym (niskim) stężeniu.Nie zaleca się stosowania go 
w produktach niespłukiwalnych, datego w Yope wykorzystujemy ten składnik tylko w detergentach YOPE.
N-METYLO-N-(OKSYTETRADECYLO)AMINOOCTAN SODU (MODISURF CLARITY)Tworzy warstwę ochronną na czyszczonych powierzchniach, zapobiega osadzaniu się kamienia.Składnik syntetyczny. Łagodny dla skóry. 
OLEA EUROPAEA FRUIT OILPobudza skórę do regeneracji, dogłębnie ją odżywia i nawilża.Ma wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Naturalna oliwa otrzymywana podczas tłoczenia oliwek na zimno. 
OLEYL ERUCATENawilża. zapewnia luksusowe, długotrwałe odczucie na skórze.Oparty jest na składnikach roślinnych, wytwarzany w zrównoważonym procesie enzymatycznym. W pełni biodegradowalny.Właściwości zbliżone do oleju jojoba. Spełnia wymogi Ecocert.
PANTHENOLDziała przeciwzapalnie, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, koi.Biodegradowalny składnik syntetyczny. Bezpieczny nawet dla skóry bardzo wrażliwej.Po przeniknięciu w głąb skóry pantenol zmienia się w witaminę B5, która naturalnie występuje m.in. 
w skórze, włosach, paznokciach.Popularny składnik kosmetyków dla dzieci, kosmetyków po opalaniu. Dodawany do większości kosmetyków YOPE.
PARFUMNadaje zapach.Substancje syntetyczne, bezpieczne dla środowiska i skóry.Spełniają standardy IFRA
PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER EXTRACTŁagodzi podrażnienia, działa ściągająco i antyseptycznie.Naturalny ekstrakt z kwiatów geranium. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę. 
POLYGLYCERYL-3 PCAOdbudowuje, nawilża, ułatwia rozczesywanie włosów i zapobiega ich łamliwości.Biodegradowalny składnik pozyskiwany z ryżu i kukurydzy. Nie powoduje podrażnień.Alternatywa dla silikonów.Składnik wszystkich odżywek do włosów YOPE.
POTASSIUM SORBATEKonserwant. Zapewnia trwałość i bezpieczeństwo kosmetyku.Tradycyjny konserwant używany w przemyśle kosmetycznym oraz spożywczym. Skutecznie ogranicza rozwój drożdży, pleśni i bakterii, za wyjątkiem pożytecznych bakterii kwasu mlekowego. Jest konserwantem powszechnie uznawanym za w pełni bezpieczny dla zdrowia (status GRAS).Dozwolony przez instytucje certyfikujące 
(Ecocert, Cosmebio) 
do stosowania 
w kosmetykach naturalnych i ekologicznych.
PPG-2 METHYL ETHERRozpuszczalnik.Składnik syntetyczny. Bezpieczny dla skóry. 
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OILNawilża, emolientNaturalny olej otrzymywany z nasion owoców drzewa migdałowego. Polecany do wszystkich rodzajów skóry, szczególnie dojrzałej, suchej i wrażliwej. Nie ma przeciwwskazań w stosowaniu go na skórę z problemami, np. egzemą czy łuszczycą.Polecany w celu zapobiegania rozstępom.
ROSA GALLICA FLOWER EXTRACTNawilża, regeneruje, koi.Naturalny, organiczny ekstrakt z kwiatów róży francuskiej. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę.Posiada certyfikat Ecocert.
ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACTPobudza mikrokrążenie i produkcję kolagenu, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie.Naturalny ekstrakt z rozmarynu. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę. 
SACCHAROMYCES FERMENTNeutralizuje nieprzyjemne zapachy.Powstaje w procesie fermentacji surowców roślinnych. Powstała ciecz zawiera enzymy powodujące neutralizację szerokiej gamy nieprzyjemnych zapachów. Łatwo biodegradowalny, nietoksyczny składnik naturalny. Bezpieczny dla skóry.Neutralizuje zapachy: potu, odchodów, wymiocin, moczu, dymu papierosowego, żywności (czosnku, cebuli, ryb), pleśni, zwierząt czy preparatów do depilacji lub trwałej ondulacji.
SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACTDziała przeciwzapalnie.Naturalny ekstrakt 
z liści szałwii. 
SANTALUM ALBUM (SANDALWOOD) EXTRACTOdżywia, działa antybakteryjnie.Naturalny ekstrakt 
z kory drzewa sandałowego. Szczególnie polecany jest skórze problemowej, trądzikowej, tłustej, zanieczyszczonej, ale i dotkniętej wysypkami i potrzebującej intensywnej regeneracji. 
SEA SALTZłuszcza, oczyszcza, wzmacnia.Naturalna sól morska. Nie powoduje podrażnień. 
SODIUM BENZOATEKonserwant. Zapewnia trwałość i bezpieczeństwo kosmetyku.Tradycyjny konserwant, używany szeroko w przemyśle kosmetycznym, spożywczym i farmaceutycznym. Chroni skutecznie przeciwko rozwojowi drożdży, pleśni i bakterii chorobotwórczych. Nie kumuluje się w organizmie. Nie podrażnia skóry.Jest dopuszczony do stosowania w 
w kosmetykach naturalnych 
i organicznych.
SODIUM CHLORIDEWpływa na konsystencję kosmetyku.W pełni biodegradowalny składnik pochodzenia naturalnego. Może wysuszać skórę i włosy oraz działać drażniąco.Składnik m.in. płynów do mycia naczyń YOPE.
SODIUM COCO SULFATEŁagodny składnik myjący.Anionowa substancja powierzchniowo czynna. W pełni biodegradowalny składnik naturalny pochodzący z oleju kokosowego.Zaakceptowany przez Ecocert COSMOS. Znajdziesz go w szamponie do włosów tłustych YOPE.
SODIUM COCOAMPHOACETATEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.Biodegradowalna substancja pozyskiwana z oleju kokosowego. Niezwykle łagodna, nie drażni oczu, odpowiednia nawet dla bardzo wrażliwej skóry.Łagodność składnika potwierdzo w teście 
in-vitro Red-Blood-Cell (na czerwonych krwinkach).
SODIUM COCOYL GLUTAMATEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.W pełni biodegradowalny składnik pochodzący z oleju kokosowego i sfermentowanego cukru. Dobrze tolerowany przez wrażliwą, alergiczną skórę.Posiada certyfikat Ecocert.Znajdziesz go m.in w szamponie do włosów suchych YOPE.
SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.W pełni biodegradowalny składnik naturalny pozyskwany z oleju kokosowego. Niezwykle łagodny nawet dla bardzo wrażliwej skóry. 
SODIUM LAUROYL SARCOSINATEŁagodny składnik myjący, tworzy pianę.Łatwo biodegradowalny składnik wytwarzany z naturalnych kwasów tłuszczowych. Niezwykle łagodny dla skóry, nie powoduje jej przesuszenia.Składnik z systemem certyfikacji oleju palmowego Mass Balance organizacji RSPO zrzeszającej przedstawicieli z różnych środowisk związanych z produkcją oleju palmowego.Składnik detergentów YOPE.
SODIUM METHYL OLEYL TAURATEŁagodnie oczyszcza, zapobiega elektryzowaniu się włosów. Składnik pianotwórczy.Biodegradowalny składnik naturalny. Łagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień.Jeden ze składników tworzących unikatową formułę TGA mydeł w płynie YOPE.
SODIUM SESAMPHOACETATEŁagodnie oczyszcza i nawilża.Biodegradowalny składnik pozyskiwany z oleju sezamowego. Do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, także wrażliwej.Posiada certyfikat Ecocert. Olej z sezamu używany do syntezy jest zalecany do ochrony skóry przed promieniami słonecznymi (posiada naturalny faktor ochronny przed słońcem ok. 3-4). Jeden ze składników tworzących unikatową formułę TGA mydeł w płynie YOPE.
SODIUM SUNFLOWERSEEDAMPHOACETATEŁagodnie oczyszcza i nawilża.Biodegradowalny składnik pozyskiwany z oleju słonecznikowego. Bardzo łagodny, nie powoduje podrażnień. Do pielêgnacji ka¿dego rodzaju skóry, tak¿e wra¿liwej.Posiada certyfikat Ecocert. Olej z nasion słonecznika używany do syntezy jest bardzo bogaty w witaminę A i karotenoidy, które mają bardzo silne działanie antyoksydacyjne i antyrodnikowe, zapobiegające starzeniu się skóry.Składnik m.in mydeł w płynie i szamponu do włosów suchych YOPE.
SORBITAN OLIVATE, CETEARYL GLUCOSIDE, CETEARYLNawilżają.Łatwo biodegradowalne składniki stworzone na bazie oliwy z oliwek. Łagodne dla skóry.Posiadają certyfikat Ecocert.
SORBITIAN SESQUICAPRYLATEReguluje konsystencję kosmetyków myjących.Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. W pełni biodegradowalny składnik pochodzący 
z oleju z ziaren palmowych 
i kukurydzy. Bezpieczny dla skóry.Posiada certyfikat Ecocert.
TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATESubstancja chelatująca.Łatwo biodegradowalny składnik pochodzenia roślinnego. Bezpieczny dla skóry.Składnik ten wychwytuje kationy metali lub minerałów, łączy się z nimi 
i tworzy formy dobrze przyswajalnych związków, jak wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Proces chelacji jest także używany podczas usuwania toksyn metali ciężkich 
z organizmu.
TOCOPHERYL ACETATEAntyoksydant, spowalnia procesy starzenia.Pochodna witaminy E. Witamina E stanowi jeden z elementów ochrony przed uszkodzeniami oksydacyjnymi lipidów i błon komórkowych. Składnik bezpieczny dla skóry i środowiska. 
VANILLA PLANIFOLIA EXTRACTNawilża, regeneruje, działa przeciwzapalnie.Naturalny ekstrakt pozyskiwany ze strączków wanilii. Dla każdego typu cery. 
VERBENA OFFICINALIS FLOWER LEAF EXTRACTKoi, regeneruje, działa przeciwzapalnie.Naturalny ekstrakt 
z liści werbeny. Odpowiedni dla każdego typu skóry. 
WATER (and) GLYCERIN (and) ROSE EXTRACT (and) GLYCYRRHIZA GLABRA (Licorice) RHIZOME/ROOT (and) CICHORIUM INTYBUS (Chicory) LEAF EXTRACT (and) HYDROLYZED RHODOPHYCEAE EXTRACT (and) PANTHENOL (and) INOLEIC ACID (and) MENTHOL (and) BIOTINReguluje wydzielanie sebum.Kompleks naturalnych ekstraktów w pełni bezpieczny dla skóry i środowiska. 
WHEAT AMINO ACIDSNawilża, zmiękcza, ułatwia rozczesywanie włosów.Naturalne aminokwasy pszenne. Składnik bezpieczny dla skóry i środowiska. 
XANTHAN GUMPoprawia konsystencję i stabilność kosmetyku.Polisacharyd, otrzymywany w wyniku fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestris. 
ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACTWzmacnia i regeneruje.Naturalny ekstrakt 
z korzenia imbiru. Bezpieczny dla skóry.Posiada certyfikat Ecocert. Pobudza krążenie i przyspiesza spalanie tłuszczu, pomaga walczyć z cellulite.